INFORMATIE ZWEMLES DIPLOMA - C

U kan uw kind online inschrijven op een tijdstip naar keuze wanneer u de leskaart aanschaft. De leskaart is inclusief deelname aan het diplomazwemmen. Het afzwemgeld wordt niet terugbetaald als er niet mag worden afgezwommen.

Als u nog geen zwempas heeft, waar het abonnement en de leskaart op staan dan kunt u deze ophalen tijdens de voorverkoop. Bent u niet in de gelegenheid om de pas tijdens de voorverkoop op te halen kan dit ook tijdens de reguliere openingstijden van het zwembad.


Informatie over de zwemlessen


 • Het zwemseizoen is van 24 april t/m 14 september 2024
 • Lesdagen zijn: Di-Do
 • Iedere les duurt 25 minuten.
 • De kosten voor de zwemlessen zijn te vinden op de tarieven pagina.
 • De aanschaf van een abonnement is verplicht.
 • LET OP BIJ HET ONLINE BESTELLEN: DIT IS EEN AANVULLEND PRODUCT OP HET ZWEMABONNEMENT.
 • Tijdens algemeen erkende feestdagen komen de zwemlessen te vervallen.
 • Bij aanvang van het seizoen dient u een leskaart te kopen.
 • Restitutie van lesgeld kan nimmer plaatsvinden. Wij verzoeken u bij ziekte van uw kind dit telefonisch of per e-mail te melden.
 • Bij ziekte of verlof van de zwemonderwijzer zullen de zwemlessen worden overgenomen door een andere ervaren zwemonderwijzer.
 • De leskaart dient elke les meegenomen te worden en aan de desbetreffende zwemonderwijzer afgegeven te worden.
 • Tijdens de zwemvierdaagse (10 t/m 14 juni) zijn er geen zwemlessen


De zwemles
Na het omkleden verzamelen de kinderen zich onder de klok en worden daar door de zwemonderwijzer voor de zwemles opgehaald. Het is aan te bevelen de kinderen voor de aanvang van de zwemles b.v. een handdoek om te slaan in verband met de wisselende buitentemperaturen. Na het omkleden graag de kleding uit de kleedruimtes meenemen in verband met schoonmaakwerkzaamheden.

Om rust en aandacht te bewaren tijdens de zwemles, verzoeken wij u om vooraf met de kinderen naar het toilet te gaan.

Na afloop van de zwemles kunnen de kinderen onder de warme douche. Deze bevindt zich aan de herenkant van de kleedcabines. Kosten voor de douche bedragen €0,50 per douchebeurt (2 minuten). Muntjes voor de douche kunt u aanschaffen bij de kassa.

Het is voor u niet mogelijk om tijdens de zwemles rond de baden en op het grasveld te vertoeven. Bovendien is het niet toegestaan om te spelen in het peuterbad. Dit om te voorkomen dat de aandacht van uw kind wordt afgeleid en de veiligheid gewaarborgd blijft.

Op zaterdagochtend van 11.00 uur tot 12.00 uur kunt u samen met uw gezin lekker spelen/oefenen in het diepe bad. (abonnement of kaartje)

Tot slot hopen wij dat uw kind veel plezier zal beleven tijdens de zwemlessen.
De eerste zwemles start op dinsdag 30 april 2024.

Leeftijdsgrens
Als uw zoon/dochter op 1 januari 2024 5 jaar of ouder is (dit jaar 6 worden) dan kan hij/zij op zwemles. Wanneer uw zoon/dochter ná 31 december 2024 zes (6) jaar wordt, kan hij/zijn vanaf volgend zwemseizoen (2025) bij ons op zwemles.


Ontdekken Tijdens Kijklessen


Elke laatste donderdag van de maand kunnen ouders het laatste kwartier van de zwemles langs de kant meekijken. Zo kunnen ze zien wat hun kind in een maand heeft geleerd en vragen stellen aan de zwemonderwijzer. Tijdens deze kijklessen kunnen kinderen ook ervaren hoe het is om met kleding aan te zwemmen. Bij de eerste les dragen ze een shirt met lange mouwen en een jack over hun zwemkleding, bij de tweede les voegen ze een lange broek toe, bij de derde les komen daar schoenen bij, en bij de vierde les dragen ze ook sokken. Zo leren kinderen op een speelse manier zwemmen met kleding aan voor diploma C.

Data van de Kijklessen:


- Donderdag 30 mei
- Donderdag 27 juni
- Donderdag 25 juli
- Donderdag 29 september