INFORMATIE ZWEMLES DIPLOMA - A

Voorzwemmen

Op maandag 1 mei of dinsdag 2 mei wordt uw kind uitgenodigd om te komen voorzwemmen. U bent welkom tussen 17.00-18.45 en mag zelf een tijd uitkiezen die u uitkomt. Tijdens het voorzwemmen kijken de zwemonderwijzers naar het zwemniveau van uw kind. Uw kind wordt dan op niveau ingedeeld en krijgt vervolgens de lestijd te horen.

De dag waarop het kind moet komen voorzwemmen hoort u nadat u uw zwemleskaart heeft aangeschaft. De leskaart is inclusief deelname aan het diplomazwemmen. Het afzwemgeld wordt niet terugbetaald als er niet mag worden afgezwommen.

Groepsindeling


Ons lessysteem is opgebouwd uit vijf niveaus:

 • Bruin - watervrij maken en borst/ rug drijven
 • Groen - aanleren beenslag, zowel borst als rug
 • Rood - combinatie aanleren en verbeteren beenslagen
 • Zwart - opbouwen en verbeteren van de conditie
 • Wit - afzwemgroep (kleding zwemmen)


Kinderen met een zwarte stip mogen tijdens recreatief zwemmen in het diepe bad tot de middenlijn onder begeleiding van een ouder. Kinderen met een witte stip mogen tijdens het recreatief zwemmen in het gehele diepe bad onder begeleiding van een ouder. De kinderen krijgen een stip in één van de bovenstaande kleuren. Wij verzoeken u deze op de zwemkleding te bevestigen. Door deze stip kan de zwemonderwijzer zien in welke groep uw kind thuis hoort. Bovendien werkt het stimulerend voor de kinderen. Aan de hand van de vorderingen kan uw kind in een andere groep geplaatst worden (dit ter beoordeling van de zwemonderwijzer).


De badmeester en badjuffrouw

De kinderen zullen in het algemeen de zwemonderwijzers aanspreken zoals aangegeven in de kop van dit stuk, prima!!
Voor uzelf is het van belang dat u weet dat de medewerkers die lesgeven ervaren zwemonderwijzers zijn.
Ervaren betekent dat zij een vakopleiding hebben genoten en vaak nog een specialisatie op ander zwemgebied. Wanneer u vragen heeft over de les, kunt u in eerste instantie terecht bij de zwemonderwijzer.  Deze zal uw vragen graag beantwoorden.
Verwacht echter geen antwoord tijdens de zwemlessen omdat dan alle aandacht nodig is voor uw zoon/ dochter.

Informatie over de zwemlessen


 • Het zwemseizoen is van 29 april t/m 16 september 2023
 • Het voorzwemmen is op maandag 1 mei van 17.00 – 19.00 uur en op dinsdag 2 mei van 17.00 – 19.00 uur.
 • Indien bij controle blijkt dat de geboortedatum onjuist is opgegeven, vindt er geen restitutie van lesgeld plaats.
 • Lesdagen zijn: Ma – Wo – Vr
 • Iedere les duurt 25 minuten.
 • De kosten voor de zwemlessen zijn te vinden op de tarieven pagina.
 • LET OP BIJ HET ONLINE BESTELLEN: DIT IS EEN AANVULLEND PRODUCT OP HET ZWEMABONNEMENT.
 • De aanschaf van een abonnement is verplicht.
 • Tijdens algemeen erkende feestdagen komen de zwemlessen te vervallen.
 • Bij aanvang van het seizoen dient u een leskaart te kopen.
 • Restitutie van lesgeld kan nimmer plaatsvinden. Wij verzoeken u bij ziekte van uw kind dit telefonisch of per e-mail te melden.
 • Bij ziekte of verlof van de zwemonderwijzer zullen de zwemlessen worden overgenomen door een andere ervaren zwemonderwijzer.
 • De leskaart dient elke les meegenomen te worden en aan de desbetreffende zwemonderwijzer afgegeven te worden.
 • Tijdens de zwemvierdaagse (12 t/m 16 juni) zijn er geen zwemlessen.
 • In de zomervakantie bied het zwembad extra lessen aan op ma-di-wo-do-vr tussen 11.00 en 11.30 uur tegen het bedrag van € 4,50 per les. (opgeven aan de kassa )


De zwemles

Ja, wat nu volgt is uiteindelijk het belangrijkste. De eerste zwemlessen zijn vooral gericht op het watervrij maken van de leerlingen.
Op zaterdagochtend van 11.00 uur tot 12.00 uur kunt u samen met uw gezin lekker spelen/oefenen in het diepe bad. (abonnement of kaartje)

Na verloop van enige lessen wordt er een beenslag aangeleerd. Wij zouden het fijn vinden als u zelf met uw kind in het zwembad komt oefenen en spelen. Daar heeft uw kind baat bij, hij/ zij wordt zo vertrouwd met het water en de omgeving. Het is erg belangrijk dat alle lessen worden gevolgd, des te sneller is uw kind aan het diploma zwemmen toe. Het zwemwater is altijd minimaal 22ºC, dus voor de kou hoeft uw zoon/ dochter niet weg te blijven.


Na het omkleden verzamelen de kinderen zich onder de klok en worden daar door de zwemonderwijzer voor de zwemles opgehaald. Het is aan te bevelen de kinderen voor de aanvang van de zwemles b.v. een handdoek om te slaan in verband met de wisselende buitentemperaturen. Na het omkleden graag de kleding uit de kleedruimtes meenemen in verband met schoonmaakwerkzaamheden.


Om rust en aandacht te bewaren tijdens de zwemles, verzoeken wij u om vooraf met de kinderen naar het toilet te gaan.

Na afloop van de zwemles kunnen de kinderen onder de warme douche. Deze bevindt zich aan de herenkant van de kleedcabines. Kosten voor de douche bedragen €0,50 per douchebeurt (2 minuten). Muntjes voor de douche kunt u aanschaffen bij de kassa.

Het is voor u niet mogelijk om tijdens de zwemles rond de baden en op het grasveld te vertoeven. Bovendien is het niet toegestaan om te spelen in het peuterbad. Dit om te voorkomen dat de aandacht van uw kind wordt afgeleid en de veiligheid gewaarborgd blijft.

Tot slot hopen wij dat uw kind veel plezier zal beleven tijdens de zwemlessen.

De eerste zwemles start op woensdag 3 mei.


Kledingeisen

 • Zwemkleding, ondergoed, korte broek, T-shirt, sokken, schoenen.


Leeftijdsgrens


Als uw zoon/dochter op 1 januari 2023 5 jaar of ouder is (dit jaar 6 worden) dan kan hij/zij op zwemles. Wanneer uw zoon/dochter ná 31 december 2023 zes (6) jaar wordt, kan hij/zijn vanaf volgend zwemseizoen (2024) bij ons op zwemles.